15 vanliga ärkeänglar – en kort introduktion

1

3angels_storiesnow

Undrar du vilken ärkeängel som förknippas med vilket område? Eller lära dig mer om de “vanligaste” ärkeänglarna och deras namn? Här hittar du en kort guide om dessa kärleksfulla varelser.

Var och en av ärkeänglarna har en egen specialitet som representerar en aspekt av Skaparkraften. De hör inte till någon särskild religion, och de är ”icke-dömande” – de hjälper vem som helst som ber dem om det.

 

Ärkeänglarna har inga ”gränser” i tid och rum, så de kan därför vara på flera olika ställen samtidigt (därför behöver du inte ha dåligt samvete när du ber dem om hjälp och tro att du ”stör” änglarna i något viktigare).

 

Exakt hur många ärkeänglar det finns är osäkert, siffran varierar lite inom olika läror.

 

Doreen Virtue skriver i sin bok ”The Angel Therapy (R) Handbook” om 15 av dem. Vi har här gjort en kort introduktionslista om dem.

 

 

 

Änglar, böcker om änglar samt änglakort hittar du förstås hos oss i vår butik i Sundsvall, eller i vår webbutik www.butikametist.se 😉

 

 

 

Ariel

Ariel. ”Guds lejon/lejoninna”. Ängeln för miljö, djur och natur.

 

Azrael

Azrael. ”Som hjälper Gud”. Hjälper själar till andra sidan, samt religiösa ledare och spirituella lärare.

 

Chamuel

Chamuel. ”Han som ser Gud”. Kan hjälpa oss att hitta det vi söker samt att reparera missförstånd i relationer av olika slag.

 

Gabriel

Gabriel betyder ”Gud är min styrka”, hjälper alla som skriver, hjälper oss inom kommunikation samt när det gäller barn och graviditet etc.

 

Haniel

Haniel. ”Guds salighet”. Kalla på henne om du behöver mer harmoni i livet/situationer.

 

Jeremiel

Jeremiel. ”Guds nåd”. Hjälper oss inom spirituellt arbete samt inom förlåtelse och emotionellt helande.

 

Jophiel

Jophiel. ”Guds skönhet”. Skönhetens, konstnärernas och “utrensningens” ärkeängel.

 

Metatron

Metatron, ”närvarons ängel”. Hjälper och beskyddar barn och unga.

 

Mikael

Mikael, ”han som är som Gud/han som ser ut som Gud”. Beskyddare, “städare” av energier, hjälper oss se och följa vårt livssyfte.

 

Raguel

Raguel, ”Guds vän”. Rättvisans ärkeängel, som även hjälper oss med harmoniska relationer.

 

Rafael

Rafael, ”Guds helare”, är ärkeängeln av all fysisk healing. Han hjälper till inom hälsa och välmående, och beskyddar även vid resor.

 

Raziel

Raziel, ”Guds hemlighet”. Sägs höra alla gudomliga konversationer. Hjälper oss bl.a. förstå våra drömmar och tidigare liv.

 

Sandalphon

Sandalphon, Metatrons tvillingbror och hans namn betyder kort och gott ”broder”. Han är musikens och besvarade böners ängel.

 

Uriel

Uriel betyder ”Gud är ljus” och han skänker ljus över svåra situationer, vilket hjälper oss att öppna upp våra ”problemlösarförmågor”.

 

Zadkiel

Zadkiel betyder ”Guds rättfärdighet” och är det goda minnets samt studenters ängel.

Dela.

Om skribenten

Butik Ametist finns i Sundsvall och som webbutik. Vårt mål är att göra healing och andlighet tillgängligt för alla. Förutom butik har vi även kurser (även på distans) och behandlingar, samt inhyrda gästföreläsare/kurshållare. Vårt sortiment består av allt möjligt, från kristaller, tarot- och änglakort till böcker, skivor, drömfångare och rökelser. Therese som driver butiken är utbildad hälsovägledare, Certifierad massör, healer, medium och Angel Card Reader. Utbildad av bland andra Doreen Virtue, Birkan Tore, Pehr Trollsveden, Vivi Linde och James Van Praagh. I denna blogg delar vi med oss av tips och tankar inom de områden vi verkar; hälsa, healing, andlighet och medialitet. Varmt välkommen till oss! Vår webbutik finns på: www.butikametist.se Behandlingar: www.kreativfriskvard.se Vi finns även på facebook.com/ButikAmetist

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Lise-Lotte den

    Så Tacksam för detta:)

Lämna en tanke