Kristallhealing i förkylningstider

0

Kristallhealing vid förkylning

 

Förkylningarnas årstid är här… Särskilt med en treåring och en femåring i hushållet är det svårt att undvika att smittas. Förutom att dricka mycket vatten (gärna med ekologisk färskpressad citron i) och kurera sig med vitaminer, brukar vi hemma hos oss även ta till kristaller för att hjälpa kroppen att bli frisk igen. Här tipsar vi om vilka.

 

 

Stenar/kristaller som sägs ha effekt vid förkylning och feber

Ametister – dessa härligt lila stenar! De sägs lindra vid feber, huvudvärk, generell smärta, mardrömmar och stress. Övriga effekter lär vara att de renar blodet och auran, reglerar bakteriefloran, avlägsnar parasiter och hjälper kroppens vätskeupptag.

 

Bergskristallen är alltid en bra healingsten som harmoniserar alla chakrorna och sägs stimulera immunförsvaret.

 

Blå bandagat / spetsagat sägs aktivera och läka halschakrat, som ju är påverkar vid förkylning. De lär även ska hjälpa till att lindra vid infektioner, inflammationer och feber.

 

Hematiten sägs ha egenskapen att kunna dra ut värme ur kroppen, och kan därför användas som elixir vid feber. Däremot bör den inte placeras direkt på ställen med inflammation. Övriga egenskaper som berättas om hematiten är att den harmoniserar kropp och själ, stärker njurar, renar blod och kan hjälpa vid sömnlöshet.

 

Iolit lär ska ha bakteriedödande egenskaper och sägs kunna hjälpa vid problem i bihålor och andningsorgan, samt mildra migrän och motverka feber. Lägg en Iolit på pannan mellan ögonbrynen och upplev dess verkan.

 

Kyanit – denna läckert blåa sten, sägs motverka feber, läka infektioner samt stärka halsen och sköldkörteln. Den ska även vara en naturlig smärtstillare.

 

 

Ametist, blå bandagat, bergskristall

 

 

Så här kan man använda stenar och kristaller vid förkylning

Det är förstås alltid bra att rena stenarna innan användning. Enklast är väl att skölja dem under vattenkranen, och tänka att all ev. tung/negativ energi renas från dem.

För att stenarna “ska veta” vad man vill att de ska hjälpa en med för tillfället så brukar man programmera dem. Man sätter helt enkelt en intention för dem. Till exempel kan man säga “Tack för att ni hjälper *namn* att bli frisk från feber och förkylning”.

 

Ha stenarna i en påse eller direkt på kroppen

När barnen är sjuka så brukar jag lägga stenarna i en liten påse under kudden där de sover eller vilar. Man kan även ha stenarna i fickan eller behån, som smycken etc.

Såklart går det bra att lägga stenarna direkt på kroppen vid healing också.

 

Dricka elixir av kristaller

Elixir kan man göra av vissa stenar, t.ex. bergskristall. Rena stenen först, helst under rinnande vatten för att skölja bort ev. smuts också. Lägg stenen i en glasskål, helst med källvatten i (men kranvatten går förstås bra om du inte har något annat). Låt den stå i solljus i 12 timmar. Nu på vintern är det lite snålt med solljus, men ställ skålen i fönstret så kristallvattnet nås av det ljus som finns. Häll sedan upp vattnet på flaska med lufttät kork. Håller ca en vecka, men förvara den svalt.

 

Om det är en kristall som lätt smular sönder, eller som kan vara giftig så kan du lägga den i en mindre glasskål som du sedan ställer ner i skålen med vatten. Detta för att inte stenen ska komma i direkt kontakt med det vatten som ska drickas. Gör på detta vis om du är osäker på om det är ok att göra elixir på en kristall.

 

 

Kristallhealing ersätter självklart inte ordinär läkarvård

Självklart ska du söka medicinsk vård om du är sjuk! De flesta vanliga förkylningar läker dock av sig själva, och med kristallernas hjälp kan man stärka kroppens immunförsvar. Det går bra att använda kristallhealing i kombination med medicinering (men undvik elixir om du är osäker på hur medicinen och kristallen påverkar varandra), men du ska aldrig använda healing istället för medicinsk vård vid allvarligare sjukdom! Vid ihållande hög feber, andningsproblem, halsont med svårigheter att svälja, smärta i bröstet, kraftig huvudvärk etc – kontakta alltid vården! Du kan t.ex. ringa 1177 för rådgivning.

 

 

 

Krya på dig! 🙂
/Therese, Butik Ametist

 

 

 

Pssst! Har du sett vår julkalender? Vi har ett nytt erbjudande varje dag fram till jul i vår butik i Sundsvall samt i webbutiken. Idag 19 december råkar det faktiskt vara just ett fint erbjudande på kristaller… 😉

 

www.butikametist.se

Dela.

Om skribenten

Butik Ametist finns i Sundsvall och som webbutik. Vårt mål är att göra healing och andlighet tillgängligt för alla. Förutom butik har vi även kurser (även på distans) och behandlingar, samt inhyrda gästföreläsare/kurshållare. Vårt sortiment består av allt möjligt, från kristaller, tarot- och änglakort till böcker, skivor, drömfångare och rökelser. Therese som driver butiken är utbildad hälsovägledare, Certifierad massör, healer, medium och Angel Card Reader. Utbildad av bland andra Doreen Virtue, Birkan Tore, Pehr Trollsveden, Vivi Linde och James Van Praagh. I denna blogg delar vi med oss av tips och tankar inom de områden vi verkar; hälsa, healing, andlighet och medialitet. Varmt välkommen till oss! Vår webbutik finns på: www.butikametist.se Behandlingar: www.kreativfriskvard.se Vi finns även på facebook.com/ButikAmetist

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke